Älyvalaistuksella voit vaikuttaa rentoutumiseen ja energisyyteen

smart led-valot

Uudet Smart led-valot älylamput tekevät valaistuksen säätelystä helppoa.

Smart led-valot eli niin kutsutut älylamput kuuluvat niihin tuotteisiin, joita ei ymmärrä tarvitsevansa ennen kuin niihin tutustuu. Älyvalaistuksella tarkoitetaan itse ohjattavaa valaistusta, jonka värilämpötilaa ja sävyjä voi muuttaa puhelinsovelluksella tai kauko-ohjaimella.

Älyvalaisu myös kannattaa, ainakin jos luottaa tutkimustietoon. Aalto-yliopiston sähkötekniikan ja automaation laitoksella ollaan vakuuttuneita älyvalaistuksen järkevyydestä. ”Tutkimuksissa on nähty, että valaistus vaikuttaa vireystilaan. Tiedetään myös, että jos työskentelee hyvässä valaistuksessa päivällä niin nukkuu paremmin yöllä”.

Valojen värilämpötilojen hyötyjä ei ole tutkittu vielä niin paljon, että jokaiseen hetkeen tiedettäisiin optimaalinen valo. Vaikutukset riippuvat altistusajasta ja valon määrästä. Tutkimuksen mukaan dynaamisen eli säädeltävän valaistuksen trendi on kuitenkin tulossa, ja se on pelkästään hyvä. Sama valo ei sovi kaikkiin vuorokauden aikoihin.

”Kirkas valo piristää ja saa tuotteliaammaksi. Illalla pitäisi käyttää lempeämpää valoa, joka helpottaa nukahtamista.”

Moni tietää jo, että kirkasvalolamput tutkitusti helpottavat kaamosoireilua. Älylamput voi kirkkaimmillaan saada kelvineiltään yhtä kirkkaiksi kuin kirkasvalolamput, mutta ne eivät silti aja samaa asiaa. Lampun voimakkuutta mitataan lukseissa, ja kirkasvalohoidon edellytyksenä on 2 500 lumenin valovirta teho. Esimerkiksi toimistovalaistuksessa lukseja on yleensä 500–600.

Toimistoon suosittellaan värilämpötilaltaan 4 000 kelvinin valoa ja illan rauhoittumiseen kellertävämpää 2 000–3 000 kelvinin valoa. Perinteisen hehkulampun värilämpötila on noin 2 700 kelviniä. Normaalisti värilämpötilaa ei voi kotona vaihtaa, vaikka katkaisimessa olisi himmennin.

Kirkkailla värivaloilla ei uskota olevan hyötyä, paitsi tietysti jos haluaa pitää juhlat tai luoda tunnelmaa.

-23%
TARJOUS
-13%
huikee
-20%
4 kpl paketti
-20%
4 kpl paketti
-13%
kotiled.com

Tilaa uutiskirjeemme!

Saat tietoa uusista tuotteista ja tarjouksista
Tilaa uutiskirje
Ei kiitos!